Zoekt u een verandabouwer in Bilzen voor verandabouw?

Op zoek naar een verandabouwer voor verandabouw in Bilzen? Als u goed in Bilzen rond kijkt, zal u merken dat er vele huizen staan die een mooie veranda – meestal achteraan – hun woning hebben laten plaatsen. En ja, het heeft wel iets. Niet alleen het fraaie uitzicht maar ook de functionaliteit ervan geeft een speciaal cachet aan uw huis. Lees op deze pagina wat er allemaal mogelijk is in verandabouw. En dat is heel wat!

verandabouw Bilzen

Op zoek naar een veranda in Bilzen? Dan zit u hier goed!

De firma’s gekoppeld aan ons netwerk staan door jarenlange ervaring en expertise garant voor het bouwen van de mooiste en meest uiteenlopende veranda’s. Deze veranda’s maken optimaal gebruik van de zonnewarmte en sluiten perfect aan bij het karakter van uw woning. Wij zijn ook actief in:

De gemeente Bilzen

Stad: Bilzen
Deelgemeenten: Bilzen, Beverst, Eigenbilzen, Grote-Spouwen, Hoelbeek, Hees, Kleine-Spouwen, Martenslinde, Mopertingen, Munsterbilzen, Rosmeer, Rijkhoven en Waltwilder
Website van de gemeente Bilzen
Aangrenzende Buur(deel)gemeenten: Hoeselt, Diepenbeek, Genk, Lanaken, Zutendaal, Riemst en Tongeren

Bronnen voor onze informatie:

confederatie bouw veranda
wtcb
bouwvergunning veranda

Voordelen van een veranda

Veel zonlicht

Door een veranda krijgt u veel meer zonlicht in uw woning.

Extra woonruimte

Met een veranda voegt u extra woonruimte aan uw huis toe.

Woning meer waard

Meer m2 betekent ook een hogere verkoopprijs.

Haal buiten binnen

Door het vele glas kunt u elk seizoen genieten van buiten.

Wat kan een veranda u bieden?

Wie ervoor kiest om aan zijn huis in Bilzen een veranda te laten bouwen moet beseffen dat het laten plaatsen ervan een echte aanwinst is, een meerwaarde biedt aan uw woning. Om “het” helemaal goed te doen kan u best een verandabouwer onder de arm nemen. Er zijn er veel te vinden in Bilzen. Er is een trend tegenwoordig dat, een veranda aan uw huis laten plaatsen niet zomaar een afgesloten stek is, waar je in tussenseizoenen kan zitten genieten van uw tuin. Tegenwoordig wordt verandabouw eerder gezien als een letterlijke uitbreiding van uw huis, meer specifiek van uw keuken, living of zitplaats.

Verandabouw in Bilzen, 365 dagen per jaar genieten

Inderdaad, met een veranda te laten plaatsen en gebruik te maken van de juiste materialen, kan u niet minder dan 365 dagen genieten van uw veranda in Bilzen. Er zijn veel mogelijkheden in de verandabouw. Hieronder ziet u een kort overzicht van populaire veranda’s.

Een overzicht van alle veranda soorten? Lees ons artikel: soorten veranda’s.

veranda Bilzen

Veranda

Als u een niet al te groot budget wil spenderen aan een veranda te laten plaatsen in Bilzen, kan u kiezen voor een klassieke veranda. Dat is dan eerder een bijbouw. Vaak is zulke veranda standaard, maar u kan ook opteren voor een verandabouw op maat. Het doet weinig af van een andere soort veranda. U kan hier genieten van uw tuin en lekker uit de wind zitten. Een klassieke veranda wordt in Bilzen nog veel gebouwd.

leefveranda

Leefveranda

Wenst u net iets meer, dan kan u gaan voor een zogenaamde leefveranda. Met deze verandabouw creëert u als het ware een extra ruimte aan uw huis dat het midden houdt tussen binnen of buiten leven. Een leefveranda in Bilzen is uitermate geschikt om vrienden te ontvangen, gezellig te tafelen, en tal van andere mogelijkheden. Uw living en keuken blijven buiten schot en stel u voor: in een leefveranda zit u zelfs in het drukke Bilzen min of meer buiten, te genieten van uw tuin, weg van alle drukte…

woonveranda

Woonveranda

Met een woonveranda creëert u extra woonruimte. Het is een volwaardige aanbouw die één geheel vormt met uw huis. Het plafond van deze veranda wordt doorgetrokken tot in de woning. Een woonveranda is beter geïsoleerd dan een traditionele veranda waardoor u deze ruimte zowel in de zomer als de winter kan benutten. U trekt veel natuurlijk licht binnen wat een verhoging van het wooncomfort met zich meebrengt. De extra woonoppervlakte kan u invullen zoals u zelf wil: als zithoek, atelier, bureau, keuken, enz.

tuinveranda

Tuinveranda

Met een overkapping van uw terras aan het huis of midden in uw tuin, creëert u een tuinveranda. De overkapping kan worden uitgebreid met voor- of zijwanden, meestal in glas. Een tuinveranda is niet geïsoleerd zodat het geen extra woonoppervlakte is. Wel creëert u een leefruimte waarin u beschut wordt van heel wat weersomstandigheden. Daarnaast is het ook een mooie plek om een jacuzzi te plaatsen of handig als opslagruimte voor uw planten in de winter. Dankzij de vele uitvoeringsmogelijkheden kan u er een echte eyecatcher van maken in uw tuin. Een tuinveranda kan zowel aan het huis worden gemonteerd als vrijstaand worden geplaatst.

orangerie

Orangerie

Een orangerie laten plaatsen is dan weer een andere variant van een klassieke veranda. Uiterst geschikt voor zij die van ietwat exotische bloemen en planten houden. Er wordt als het ware een soort van serre gebouwd, welke u dan kan inrichten met tropische planten, gecombineerd met zitplaatsen om samen met vrienden en kennissen te genieten van een heerlijk drankje. Comfort te over, niet? Een orangerie in hartje Bilzen!

verandabouwers Bilzen

Pergola

En wat dacht u van uw veranda te combineren met een pergola? Voor mensen die echt van groen houden, kunnen hiervoor kiezen. Een pergola heeft vele voordelen. Niet in het minst zorgt de overkapping ervoor dat uw tuinmeubelen ten alle tijden beschermd zijn tegen weersinvloeden. Het is perfect mogelijk om een barbecue te organiseren in uw pergola. Ook voor uw binnenklimaat heeft een pergola een positieve invloed. Wanneer de buitentemperatuur hoog is, zal uw pergola in Bilzen zorgen voor een koeler binnenklimaat.

Poolhouse

Wist u, dat bij voldoende ruimte, u in plaats van een zitplaats, leefveranda, of een plaats creëert om vrienden en kennissen uit te nodigen, u een veranda in Bilzen kan laten plaatsen dat een heus binnenzwembad is? Een poolhouse! In uw poolhouse kan u nog even goed vrienden en kennissen uitnodigen, er een bar rond laten plaatsen of luie zetelbedden, en af en toe eens een plonsje wagen in uw zwembad. Een poolhouse komt niet uit de film, het kan werkelijkheid worden!

Carport

Nu kan het ook zijn dat u niet direct een behoefte hebt om in Bilzen een veranda te laten bouwen. Mensen bijvoorbeeld die een prachtige tuin hebben, een mooi terras aan hun huis, maar … geen stalplaats voor uw voertuig(en). Zij kunnen er perfect voor kiezen om die extra ruimte aan het huis nuttig te gebruiken om in te richten als carport. Hiermee is ook uw geliefde vervoermiddel beschermd tegen allerlei weersinvloeden.

U ziet, al het bovenstaande valt onder de noemer “verandabouw”, elk met zijn specialiteiten en voordelen.

Prijsvergelijk voor marktinzicht

Bent u op zoek naar een verandabouwer? Door het vergelijken van prijzen krijgt u een goed overzicht van welke prijs redelijk is voor uw project.

Zonder verdere verplichtingen…

De materiaalkeuze bepaalt de stijl

Bij het laten aanbouwen van een veranda aan uw huis moet met de grootste zorg het soort materiaal gebeuren. Per slot komt er tussen uw woning en uw tuin een extra leefruimte geplaatst en er moet voor gezorgd worden dat het éne niet “vloekt” met het andere. Meestal wordt de verandabouw in Bilzen gebouwd in hout, aluminium, PVC of zelfs in smeedijzer. Bij elk van deze materialen wordt glas gebruikt, veel glas. We beschrijven hierna elke materiaalsoort dat het meest gebruikt wordt.

houten veranda

Houten veranda

Wenst u warmte en gezelligheid, dan ga je bij voorkeur naar een houten veranda. Met een verandabouw in hout hoef je niet per sé rekening te houden met de stijl van je woning. Hout is aanpasbaar aan alle stijlen. Doordat met het aanbouwen van een houten veranda, zijn er, dankzij de grote overspanningen vele mogelijkheden om glas in te verwerken. Bovendien hebt u met een houten veranda in Bilzen de mogelijkheid om eens van kleur te veranderen. Hout is immers zeer bewerkbaar. Eén nadeel van uw houten veranda mogen we u niet onthouden: hout vraagt onderhoud op regelmatige basis.

aluminium veranda

Aluminium veranda

Bent u eerder gewonnen voor een strakke, moderne uitstraling, dan kies je best aluminium voor de verandabouw in Bilzen. U heeft meteen de grootste troef van alle materiaalsoorten in handen: de profielen van een aluminium veranda hebben een zeer isolerend eigenschap! Aluminium profielen zijn bovendien zeer sterk en daardoor kunnen zij, net als hout, grote overspanningen aan, met de mogelijkheid om veel glas te gebruiken als gevolg. Indien u kiest voor een veranda uit aluminium kan u best niet besnoeien op het soort aluminium. Ga voor  een soort die een degelijke oppervlaktebehandeling heeft doorstaan. Uw voordeel: lange levensduur, geen verkleuring, geen barsten, enzovoort. Eén nadeel van aluminium: het is niet krasvrij. In de eerste plaats oppassen voor uw geliefde huisdieren!

pvc veranda

PVC veranda

En toch wordt er zeer dikwijls gekozen voor een verandabouw in PVC in Bilzen. De reden daarvoor is dat PVC in enorm veel kleuren en stijlen verkrijgbaar is, zodat ze passen in elke stijl van woning en tuin. Bovendien is de prijs van een veranda uit PVC goedkoper dan een houten of aluminium exemplaar. Nog een ander voordeel ten opzichte van hout, is dat PVC veel onderhoudsvriendelijker is dan hout. Tenslotte heeft PVC een hoge isolatie. De PVC van vroeger stond geen grote overspanningen toe, waardoor er minder met glas kon gewerkt worden. Maar tegenwoordig zijn er metalen in de PVC verwerkt, waardoor dit vroegere nadeel verdwenen is. Overwegen waard dus!

verandabouwer Bilzen

Smeedijzeren veranda

Bewoont u een klassieke of landelijke woning is een verandabouw uit smeedijzer zeker te overwegen. Smeedijzer heeft nu eenmaal de eigenschap dat u er alle mogelijke vormen en krullen en dergelijke mee kunt construeren. Het geeft uw veranda een chique uitstraling. Het is een zeer sterk materiaal en is verkrijgbaar in een palet van verschillende kleuren. Wel oppassen met uw dak, want soms is enige ondersteuning nodig om uw glaswerk te ondersteunen. Ook wat onderhoud betreft is er geen probleem, mits een grondige aanpak van bij het begin. Behandelen tegen corrosie en een goede laag verf klaart de klus. U kan genieten van een authentiek uitziende veranda in Bilzen!

Prijsvergelijk voor marktinzicht

Bent u op zoek naar een firma die uw project kan uitvoeren? Door het vergelijken van prijzen krijgt u een goed overzicht van welke prijs redelijk is zodat u niet teveel betaalt.

Zonder verdere verplichtingen…

Hoe is de prijs voor verandabouw opgebouwd?

Is uw budget eerder beperkt, en u kiest voor een standaard veranda, mag u rekenen op een prijs vanaf €7.500 voor 12m². Zegt een standaard veranda u weinig en opteert u voor een veranda op maat, dan ligt de prijs gevoelig hoger. Reken op een kostprijs vanaf €20.000.

Dan gaan we de prijs benoemen tussen de drie grote spelers voor wat materiaal  betreft. Volgt u even mee:

  • De prijs van een aluminium veranda ligt doorgaans 10 à 20% hoger dan een veranda uit PVC. Maar u dient de kwaliteit tussen PVC en aluminium goed af te wegen.
  • Een standaard veranda uit hout heeft een beginprijs €550,- per m². Een op maat gemaakte houten veranda kost u een prijs vanaf €20.000,-

Let op deze aandachtspunten volgens verandabouwers uit Bilzen

Eén van de belangrijkste aandachtspunten bij een verandabouw in Bilzen is de dakconstructie. In de eerste plaats moet u zorgen dat er voldoende licht binnenkomt, maar ook dat de dakisolatie goed is. Een lichtkoepel laten plaatsen door een verandabouwer is wellicht een goede oplossing.

Daarnaast de beglazing. Een veranda is bedoeld om buiten te kunnen kijken in uw tuin, en niet op wanden kijken. Een correcte beglazing is dus nodig. En hier zit het hem in de oriëntatie van uw gebouwde bijbouw. Wanneer uw veranda zuidgericht is, dient u zonwerend glas te laten plaatsen. De reden hiervoor is dat u anders het risico loopt op oververhitting. Ook de grootte van uw beglazing speelt een belangrijke rol. Wees u er ook bewust van, dat een schuifdeur duurder is dan een eenvoudig open draaiende deur.

Ook over de verlichting valt wel iets te zeggen. Gaat u voor een basisverlichting met bijvoorbeeld buisprofielen, bent u het goedkoopste uit. is uw budget groot genoeg, kan u werken met ingebouwde spots, enzovoort. mogelijkheden te over!

Wanneer heeft u een vergunning en/of architect nodig?

Het aanbouwen van een veranda aan uw huis is een uitbreiding van uw woning. En daar heb je een bouwvergunning voor nodig. Er is wel een verschil tussen een eenvoudige samenstelling en een uitgebreide samenstelling. We leggen het verschil uit.

Ook in Bilzen kan je door rekening te houden met bepaalde factoren weg komen met een eenvoudige samenstelling van uw dossier. Alles heeft uiteraard te maken met de afmetingen. Voor een eenvoudige samenstelling mag onder andere de grondoppervlakte niet groter zijn dan 30m². De kroonlijsthoogte heeft ook zijn beperkingen: maximum 3m, en de maximale nokhoogte  van uw veranda mag de 4,5 meter niet overschrijden.

Wenst u een grotere verandabouw te plaatsen, wordt een uitgebreide dossiersamenstelling vereist. Dit geldt voor een grondoppervlakte van meer dan 30m², een kroonlijsthoogte van meer dan 3 m en een nokhoogte van meer dan 4,5m.

Daarmee is de kous nog niet af. Vooraleer u van het gemeentebestuur een toelating krijgt, zal er rekening gehouden worden met volgende bijkomende factoren:

  • Is er hinder van de buren (inkijk, privacy)?
  • Hebben uw buren gegronde bezwaren?
  • Er kunnen mogelijk adviezen volgen van externe instanties.

In de meeste gevallen is geen architect nodig. Met uitzondering van stabiliteitsproblemen. Het is echter wel aan te raden om een verandabouwer te raadplegen. Verandabouw doet u niet zomaar in je ééntje!

Vragen om het juiste soort veranda te kiezen in Bilzen

Vooraleer u naar een vakman trekt om prijs te vragen voor een veranda, denkt u best na over onderstaande vragen. Welke stijl wenst u? Welk materiaal sluit daar het beste bij aan? Enzovoort. Op die manier kan u zeer gericht offertes opvragen en bent u zeker van een veranda die aansluit bij uw noden en wensen.

Welke kleur en stijl past bij uw huis?

Veranda’s zijn er in allerlei stijlen en kleuren. U kan dus geheel naar uw wens extra ruimte creëren. Globaal zijn er drie stijlen: de klassieke, de landelijke en de moderne. Aangezien een veranda vaak een uitbreiding is van uw woning, houdt u ook best rekening met de stijl die uw woning heeft.

verandabouwers

Open of gesloten veranda?

Een gesloten veranda is volledig dicht. Dat kan met veel glaspartijen zijn, maar u hebt alleszins een deur nodig om de veranda te kunnen betreden. Bij een open veranda is dat niet nodig. Daar kunnen geen of minder zijwanden in zitten. Deze dient dan vooral als beschutting en niet als echte woonruimte.

Veranda aan huis plaatsen of in de tuin?

Wanneer u kiest voor een woon- of leefveranda, wordt deze sowieso aan de woning geplaatst. Deze vormt immers één geheel met het huis. Bij een tuinveranda kan u kiezen om deze aan de woning of vrijstaand te plaatsen. Een veranda aan de woning wordt tegen een gevel geplaatst. Het is als het ware een terrasoverkapping waarbij u het buitengevoel naar binnen haalt. Met een vrijstaande veranda krijgt u een aparte ruimte waarvan u zelf kiest waar deze wordt geplaatst. Het zorgt voor een nieuw uitzicht van uw tuin. 

Wat voor type verandadak?

Het dak van de veranda is mee bepalend hoe u het ruimtegevoel in de veranda ervaart. Er zijn heel wat materialen mogelijk voor een verandadak. In eerste instantie moet u zich afvragen of u extra lichtinval wil via het dak, dan wel voor een gesloten dak kiest. Een glazen dak zorgt voor veel lichtinval en creëert een groot en open ruimtegevoel. Glas past bij elke stijl. Het is aan te raden om hoogrendementsglas te nemen zodat u het niet te warm krijgt in de zomer of te koud in de winter. Polycarbonaat is eveneens populair. Het is flexibel en toch stevig. Het is licht doorlatend. De transparante versie is doorschijnend, maar brengt veel warmte binnen als de zon er lang op staat. Opaal polycarbonaat is ondoorzichtig, maar wel doorschijnend en houdt warmte meer buiten. Deze kunststof daken zijn goedkoper dan glas.

Liever een gesloten dak? Dan zijn dakpannen of leien een optie. Wanneer u dezelfde pannen of leien kiest dan de woning, creëert u één mooi geheel. Wel moet u er rekening mee houden dat deze dakbedekking zwaar is waardoor u een stevige dakconstructie moet voorzien. U hebt dakpannen in heel wat materialen zoals beton of keramiek. Bij een plat dak is EPDM aan te raden. Dat is rubber. Het vereist weinig tot geen onderhoud en kent een erg lange levensduur. Tot slot kan u ook kiezen voor een zinken dak of groendak.

Grote of kleine veranda in Bilzen?

Veranda’s enkel voor grote oppervlaktes? Zeker niet. Een kleine veranda kan ook al heel wat meerwaarde bieden. Door te kiezen voor een veranda laat u het huis naadloos overlopen in de tuin waardoor u meer ruimte creëert. Zowel woning als tuin zullen groter lijken. Ook zal de natuurlijk deel uitmaken van uw leefwereld. Wanneer uw veranda kleiner is dan 40 vierkante meter en lager is dan vier meter hoeft u zelfs geen bouwvergunning aan te vragen.

Wat voor soort deur in de veranda?

Er is heel wat keuze wat betreft de deur van uw veranda. De schuifdeur wordt het meest gekozen. U kan kiezen voor een enkelvoudige schuifdeur of een volledige glazen schuifwand. Daarnaast kan u kiezen voor een klassieke draaideur waarbij de openslaande deur zowel naar binnen als buiten kan worden opengedraaid. Ze bestaan bijna altijd uit glas. De deurstijl kan u volledig zelf kiezen. Een vouw- of harmonicadeur is een deur die u volledig kan openvouwen. Er is geen vast gedeelte, de doorgang is even groot als de deur en ramen zelf. U verliest dus geen plaats. Wanneer de vouwdeur helemaal open staat, vloeit binnen en buiten volledig in elkaar. Bij een tuinveranda kan u er ook voor kiezen om helemaal geen deuren te plaatsen.

Waarom de verandabouw uitbesteden aan verandabouwers uit Bilzen?

Bovenstaande is meteen de reden waarom  u een verandabouwer moet aanspreken. Het beste wat u kan doen is met uw wensen naar een specialist te stappen en bespreken wat u wenst. Tenslotte kan u vervolgens best een offerteaanvraag doen. U krijgt daarmee in weinig tijd tot 3 offertes van verandabouwers in Bilzen. Door een gedegen vergelijking te maken kan u zelfs tot 30% besparen op de totaalprijs, en de juiste keuze maken!

Klantervaringen

Klant Liesbeth Verandabouw Bilzen

Wij zaten heel erg te twijfelen tussen een aluminium en houten veranda, deze website gaf de doorslag.

– Liesbeth uit Bilzen

Klant Amir

Samen met mijn vriendin was ik op zoek naar een verandabouwer uit Bilzen. Hier vergeleken en gevonden!

– Amir

Waar moet je beginnen als je op zoekt gaat naar een betrouwbare verandabouwer uit Bilzen. Duidelijke informatie ook!

– Jake

Klant Jake veranda Bilzen

Goede informatie gevonden over de verschillende veranda’s die er zijn. Handig dat je direct offertes kan vergelijken.

– Patrice uit Bilzen

Klant Patrice