Moderne veranda

Nood aan extra leefruimte en graag veel licht in uw woning? Dan is een moderne veranda zeker iets voor u! Met haar eenvoudige lijnen en vormgeving past een moderne veranda bij elke woning. Want vergis u niet, een moderne veranda is niet enkel geschikt voor hedendaagse of strakke woningen. Ook bij een landelijke of klassieke stijl past deze veranda perfect. Een moderne veranda zorgt voor extra volwaardige leefruimte en brengt met haar grote glaspartijen ontzettend veel licht naar binnen. De veranda is tijdloos dankzij de simpele en eerder strakke stijl. Graag meer informatie? Lees dan zeker verder.

Waarom kiezen voor een moderne veranda?

Met een moderne veranda creëert u het gevoel van buiten te zitten. De ruimte wordt dankzij de vele lichtinval één met uw tuin. Toch hebt u het lekker warm in de winter en niet te warm in de zomer. Hierdoor kan u het hele jaar, in élk seizoen, genieten van uw moderne veranda met buitengevoel. Het zorgt voor extra woonruimte, extra licht en is ook nog eens energiezuinig.

Lees ook ons artikel over: veranda kiezen

moderne veranda

Moderne leefveranda als extra woonruimte

Met een moderne leefveranda krijgt u extra woonruimte zonder licht te verliezen. De veranda heeft immers veel glaspartijen en eventueel ook nog een lichtkoepel. Kortom, een veranda is een verlengstuk van uw woning waarin u zonder problemen een keuken, de woonkamer, de speelkamer of een andere ruimte kan onderbrengen. Zaken als elektriciteit en verwarming worden, net als in de rest van de woning, geïnstalleerd in de moderne veranda. De afwerking (vloeren, plafonds, …) gebeurt volledig naar uw wens. Deze veranda past bij elke stijl van woning. Hebt u een landelijk huis? Ook dan kan een moderne leefveranda een perfecte uitbreiding zijn!

Energiezuinige toevoeging aan uw woning

Een moderne veranda is op en top energiezuinig. Moderne veranda’s worden opgetrokken in energiezuinig materiaal. Zowel de beglazing als de profielen errond. Als u voor aluminium kiest, bent u nog meer zeker van een energievriendelijk project. Aluminium is een hoogwaardige isolator en kan bovendien tot wel 70% gerecycleerd worden.

Meer licht in uw bestaande ruimte én in de veranda

Een moderne veranda bestaat uit grote raampartijen en eerder slanke raamprofielen. Dat maakt dat u enorm veel licht binnentrekt in de veranda en de ruimtes die aansluiten op de veranda. Bovendien wordt er vaak nog gekozen voor een lichtkoepel in het plafond. Hierdoor krijgt u ook rechtstreeks contact met de lucht en het licht. Door een open ruimte te creëren tussen de woning en de veranda, zal er een enorme lichtinval ontstaan in de woning.

moderne veranda aanbouw
Moderne veranda aanbouw om slaapkamer te vergroten. Moderne afwerking met gebrande houten gevelbekleding (Yakisugi).

Wat zijn de kenmerken van een moderne veranda aan uw huis?

Eenvoud siert. Dat is het motto van een moderne veranda. Strakke lijnen, grote raampartijen in één stuk en geen tierlantijntjes. Deze kenmerken zorgen niet enkel voor eenvoud, maar ook voor veel lichtaanval en een ruimer woongevoel. De rechte vorm en het platte dak, al dan niet met glaspartij, versterken dit nog.

Strakke verandaprofielen

De profielen bepalen in grote mate de uitstraling van een veranda. Moderne veranda’s worden vaak opgetrokken in aluminium, maar hout of PVC kan evengoed. Het voordeel van aluminium is dat ze licht en toch sterk zijn. Hierdoor kan u met heel dunne profielen erg grote glaspartijen overbruggen. De aanbouw oogt dan erg luchtig. Belangrijk bij een moderne veranda is dat de profielen recht en vlak zijn. Een moderne veranda wordt immers gekenmerkt door eenvoudige lijnen met veel glas. Er zijn geen versieringen. Less is more.

Grote glaspartijen

Moderne veranda’s bestaan uit erg grote glaspartijen. Veelal zijn dit glaspartijen die uit één stuk bestaan. De ramen lopen van het plafond tot aan de vloer. Dat zorgt ervoor dat er erg veel licht binnenvalt wat dan weer het ruimtegevoel versterkt. Bij een landelijke stijl wordt wel eens gebruik gemaakt van vakwerk waarbij het raam wordt opgedeeld in kleinere stukken. Dat is niet de stijl die bij moderne veranda’s wordt gebruikt, al kan het zijn dat er hier en daar een kleine opdeling is. Bijvoorbeeld als rand bovenaan van een groot raam.

Plat dak of glazen dak

Meestal heeft een veranda een plat dak. Een plat dak past immers perfect in de eenvoud die een moderne veranda uitstraalt. De aanbouw sluit zo ook naadloos aan de woning aan. U kan het plat dak voorzien van een lichtkoepel of lichtstraat. Daarmee trekt u nog meer licht en buitengevoel naar binnen. U kan immers rechtstreeks kijken naar de lucht.

Rechte vorm

Een moderne veranda wordt gekenmerkt door een simpel volume. Ze hebben dus doorgaans een vierkante of rechthoekige vorm. Er zijn geen uitbouwen of erkers. Geen hoekjes of ronde vormen. Een moderne veranda is een eenvoudig vierkant of rechthoek die bijdraagt aan de eenvoud.

Binnenin de veranda inrichten in een moderne stijl

Om de moderne veranda helemaal af te werken, kan u ervoor kiezen om ze ook modern in te richten. Denk aan keramische tegels of een strakke parketvloer met weinig noesten. Voor de verwarming kan u kiezen voor een moderne radiator met een eigentijdse vormgeving. Dit is een echte blikvanger. Een opvallend kleurtje kan het afmaken. Inbouwspots is een vaak gekozen vorm van verlichting in een moderne veranda. Ze zijn netjes ingebouwd en dus zo goed als onzichtbaar. Eventueel kan u nog een aantal moderne tafel- en vloerlampen plaatsen als extra eyecatcher. Het meubilair tot slot kan eveneens aansluiten bij de moderne en strakke stijl. Design kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat het interieur bij de buitenkant past. Als ook de veranda binnenin modern is, is alles één mooi geheel.

moderne strakke veranda

Moderne, strakke veranda’s in verschillende materialen

Een moderne veranda wordt meestal in aluminium opgetrokken. Dit materiaal sluit het best aan bij de eenvoud die deze veranda moet uitstralen. Hout en PVC kunnen echter ook gebruikt worden. Tot slot is er ook staal, een materiaal dat pure eenvoud uitstraalt. Echter met een prijskaartje…

Aluminium – het ideale materiaal voor een moderne aanbouw

Een moderne veranda wordt erg vaak opgetrokken in aluminium. Dit materiaal is ideaal als u grote glaspartijen wenst. Aluminium licht van gewicht, maar toch bijzonder sterk. Hierdoor heeft het een grote draagkracht. Daarnaast heeft aluminium fijne profielen waardoor de uitstraling strak en elegant is. Ideaal dus voor een moderne veranda. Het is een opmerkelijk goede isolator, zelfs beter dan andere materialen. Ook kent aluminium een zeer lange levensduur en heeft het maar weinig onderhoud nodig. Aluminium is tot slot te verkrijgen in heel wat kleuren waardoor u de veranda volledig in uw gekozen stijl kan laten installeren.

Veranda bouwen uit PVC

Een iets minder gebruikt materiaal voor een strakke veranda is PVC. Toch kan het perfect, ook al zijn ze iets minder elegant. De profielen zijn immers dikker dan aluminium. PVC kan ook een goedkope look hebben. PVC heeft echter ook heel wat voordelen. In de eerste plaats is het een pak goedkoper dan hout of aluminium. Ook is er weinig onderhoud aan PVC en is dit materiaal makkelijk te plaatsen.

Houten aanbouw met grote glaspartijen – een moderne veranda

Hout is een minder gekozen materiaal voor een moderne veranda, al kan het perfect voor een strakke look zorgen. Zeker als het gecombineerd wordt met bijvoorbeeld aluminium. Hout zorgt voor authenticiteit en warmte. Hout is in alle kleuren te verkrijgen en makkelijk overschilderbaar. Nadeel is dat hout wel wat onderhoud vraagt.

Moderne veranda met een stalen constructie

Een stalen veranda is modern en kent een minimalistische uitstraling. Het grootste voordeel is dat staal een bijzonder sterk materiaal is waardoor er met minimale constructies grote raampartijen geplaatst kunnen worden. Ook handig is dat staal weinig onderhoud vraagt. Een stalen veranda wordt volledig op maat gemaakt wat uiteraard zorgt voor een stevig prijskaartje. Dat maakt dat dit materiaal minder wordt gekozen.

Een moderne veranda aan uw huis plaatsen – welke prijs mag u verwachten?

De prijs voor een moderne veranda hangt van ontzettend veel factoren af, dus er bestaat niet zoiets als één duidelijke prijs. In de eerste plaats speelt het gekozen materiaal een grote rol. Hout is doorgaans het duurste materiaal, gevolgd door aluminium. PVC is sowieso het goedkoopste. Daarnaast speelt uiteraard de grootte van de veranda een rol. Hoe groter de veranda, hoe hoger de prijs, al kan het zijn dat de prijs per vierkante meter zal dalen. De mate van isolatie speelt ook een rol. Gaat u voor standaard dubbel glas of voor de duurste vorm van hoogrendementsglas? Welke afwerking wil u? Wil u een gewone buitendeur of een schuifraam? Reken voor een standaard moderne veranda in aluminium zeker op prijzen tussen de €10.000,- en €25.000,-.

Meer informatie over op: veranda prijs.

Vraag vrijblijvend offertes aan

Voelt u het kriebelen om uw woning uit te breiden met een open ruimte waarin veel daglicht komt? Dan is een leefveranda zeker iets voor u. Voor deze investering moet u natuurlijk niet over één nacht ijs gaan. Informeer u goed en vraag bij meerdere aannemers een offerte op. Zo kan u prijzen vergelijken en heel wat besparen. Hier kan u alvast geheel vrijblijvend offertes opvragen bij firma’s in uw regio.